.....Σελίδες της εφημερίδας "ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ" ....νέες εκδόσεις, δοκίμιο, μυθιστόρημα, ποίηση, παιδικό βιβλίο, λογοτεχνικά περιοδικά......... ....για την παρουσίαση του βιβλίου σας στείλτε μας ένα αντίτυπο στην δ/νση: Για Πόπη Βερνάρδου, Μεσολογγίου 12, Ανατολή Νέα Μάκρη 19005 τηλ. επικοινωνίας: 22940 99125

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

Μετάφραση [Translate]

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Βασιλική Νευροκοπλή : "Σε τέμπο κόκκινο" κυκλοφόρησε από τις εκδ. Λιβάνη


ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ


 το βιβλίο είναι  ό,τι καλύτερο για να κάνουμε δώρο 
στα αγαπημένα μας πρόσωπα...  


"Σε τέμπο κόκκινο"  
της Βασιλικής Νευροκοπλή
 σελ. 299, Αθήνα 2010
Εκδόσεις Α.Α.Λιβάνη



…Να μπω σε όλα τα εμπορικά, στα γραφεία, στα λεωφορεία, σε όλα τα σπίτια, στα καφενεία και στα κομμωτήρια. Να δω πώς ζουν οι άνθρωποι. Πώς ψήνουν καφέ, πώς πιάνουν το κουταλάκι να βάλουν ζάχαρη, πώς χτενίζονται, πώς κοιτούν στον καθρέφτη, πώς ξαπλώνουν, πώς κοιμούνται, πώς γελούν. Ναι, να τους δω και να τους ακούσω να γελούν. Να τους δω να κλαίνε, όσοι απόμειναν να κλαίνε. Πώς δέρνονται και πώς χαϊδεύονται. Να δω, επιτέλους, τι την κάνουν τη ζωή που τους δόθηκε. Το θάνατο τι τον κάνουν; Κι αυτό δεν είναι περιέργεια. Είναι η αφόρητη δίψα να καταλάβω τη ζωή, τους ανθρώπους, εμένα. Όλο αυτό που έχω μέσα μου. Αυτό που μασκαρεύεται στις γενικές συναναστροφές, ντύνεται, μακιγιάρεται και ­υποδύεται.
Γυμνούς θέλω να δω όλους τους ανθρώπους του πλανήτη. Και να με δουν κι αυτοί. Να μπω στα χειρουργεία την ώρα των επεμβάσεων. Να δω τα σπλάχνα τους. Πόσο διαφέρουν τα σπλάχνα από άνθρωπο σε άνθρωπο θέλω να δω. Πόσο διαφέρει το αίμα. Τι χρώμα έχει το αίμα του καθενός μας. Πώς εκφράζεται και τι ζωγραφίζει...

περισσότερα στο: http://www.livanis.gr/


Άλλα Βιβλία της συγγραφέως:
Και τι θα Πει σ’ Αγαπάω;, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2009.
Το Παραμύθι της Μουσικής, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2008 (υποψηφιότητα για Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου από το περιοδικό Διαβάζω).
Αν τ’ Αγαπάς Ξανάρχονται, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2007 (Βραβείο 2008 από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, Βραβείο 2008 Παιδικού Εικονογραφημένου από το περιοδικό Διαβάζω και υποψηφιότητα για Κρατικό Βραβείο 2008).
Εγώ ο Άλλος (θεατρικό μονόπρακτο), εκδόσεις Νησίδες, 1999.
Σε Τέμπο Κόκκινο (πεζογράφημα), Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2008.

Δίσκοι
Το Παραμύθι της Μουσικής, Εν Χορδαίς, 2008.
Εξορία (στίχοι στα τραγούδια «Χελιδόνισμα» και «Ζεϊμπέκικο της Ξενιτιάς» σε μουσική Κυριάκου Καλαϊτζίδη), Εν Χορδαίς, 2005.


blog: www.animusanimus.blogspot.com
e mail: poet@enmusic.gr

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Από τον Χρήστο Σιάσο "Οι Άγιοι της Αιτωλοακαρνανίας"


μια σημαντική έκδοση 
από τον Χρήστο Σιάσο



Ο καθηγητής κ. Χρήστος Γερ. Σιάσος ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με ευσυνειδησία υποδειγματική, με άσβηστη αγάπη και ξεχωριστό μεράκι προσφέροντας σ’ όλους μας ως αντίδωρο φιλίας το βιβλίο του με τίτλο: «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ». Το συγκεκριμένο βιβλίο έρχεται να προστεθεί στα βιβλία των ανθρώπων του τόπου μας και όχι μόνο. Παράλληλα αποτελεί μία σημαντική πηγή έρευνας και παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και στους απλούς αναγνώστες, ώστε να γνωρίσουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου τις Άγιες μορφές του τόπου μας.
«...Όσο και αν περνούν τα χρόνια, οι Άγιες αυτές μορφές θα στέκονται πάντα σαν ένα φωτεινό ορόσημο, σαν ένα μαγικό αστέρι, να μας δείχνουν το δρόμο του Εθνικού μας χρέους. Τότε, θα μας θυμίζουν τη διπλή μας λύτρωση από τα δεσμά της σκλαβιάς και της αμαρτίας. Ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα πρέπει να αναδεικνύουμε την Ιστορική Εκκλησιαστική συνέχεια της φυλής μας και να τη διδάσκουμε στα παιδιά μας. Οι Άγιοι είναι οι οδοδείκτες και οι τιμητές της ηθικής τάξης. Είναι οι αποδέκτες, οι εκφραστές και εκτελεστές των εντολών του Τριαδικού Θεού μας», μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σιάσος στην εισαγωγή του βιβλίου.
Αναφέρεται στους Οσίους και Αγίους: Ανδρέα τον Ερημίτη, Βάρβαρο τον Μυροβλήτη, Βλάσιο, Δαυίδ, Ευγένιο τον Αιτωλό, Θεόδωρο, Λάμπρο και Ανώνυμο, Θεωνά, Ιάκωβο και Διονύσιο, Ιωάννη, Συμεών και Θεόδωρο, Χρύσανθο, Αρσένιο Βαρνακοβίτη και φυσικά στον Κοσμά τον Αιτωλό, στον οποίο αφιερώνει και το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου του.
Το πολυτελέστατο και πολυσέλιδο αυτό βιβλίο το προλογίζουν μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας και σπουδαίοι πνευματικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Ο πνευματικός αυτός καρπός, μοναδικός στο είδος του και πληρέστερος παντός άλλου, θα ήταν καλό να γίνει κτήμα μας και να κοσμεί την βιβλιοθήκη μας.
Γ. Ρ.
 Σημείωση: Το βιβλίο αποστέλλεται ταχυδρομικά με αντικαταβολή 
τηλέφωνο συγγραφέα  για επικοινωνία: 26310 51572,   6972 706793

*από το:  Messolonghi News
Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

"Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΣΚΙΑ ΤΗΣ" του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ


"Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΣΚΙΑ ΤΗΣ"

του ΚΥΡΙΑΚΟΥ  ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

εκδόσεις Ψυχογιός, σελ. 330

Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΣΚΙΑ ΤΗΣ

Όταν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Μάρκελλος πεθαίνει σε ατύχημα, μια κίτρινη μυθολογία φουντώνει σχετικά με την προσωπική του ζωή και δεν επιτρέπει στην ερωμένη του να αντιμετωπίσει την απώλεια. 
Αποτυχημένη ηθοποιός, η Ευρυδίκη Καραντώνη ζούσε στη σκιά του και, μέσα στην απελπισία της, βρίσκει διέξοδο σε μια τραγελαφική σταυροφορία υπεράσπισης του νεκρού. Δημιουργεί μια ιστοσελίδα και διηγείται το χρονικό του δεσμού τους αλλάζοντας τα γεγονότα με ωραιοποιημένες αφηγήσεις. 
Σταδιακά, χάνει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και πείθεται ότι το φάντασμα του Μάρκελλου βρίσκεται σπίτι της. Προβάλλει στο Ίντερνετ την καθημερινότητά της και ζητά από τους θεατές να αναζητήσουν μαζί της το φάντασμα. 
Το γελοίο κυνήγι μιας σκιάς θα εκτραπεί επικίνδυνα όταν κάποιος, που θεωρεί ότι η μετάδοση απευθύνεται σ’ αυτόν, αποφασίζει ν’ ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Ευρυδίκης και να τη σώσει από τη μοναξιά και τη δυστυχία της.

http://www.psichogios.gr/site/Authors/show?aid=239

Το κοιμητήριο της Πράγας" του Ουμπέρτο Έκο από τις Εκδόσεις Ψυχογιός


 ΒΙΒΛΙΟ/ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 

"ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΉΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΆΓΑΣ"

    του Ουμπέρτο Έκο (Umberto Eco)
    Εκδόσεις Ψυχογιός,  σελ. 584  
    τιμή 19,90 ευρώ - Απρίλιος 2011
Το κοιμητήριο της Πράγας
Στη διάρκεια του 19ου αιώνα, ανάμεσα στο Τορίνο, το Παλέρμο και το Παρίσι, συναντάμε μια υστερική σατανίστρια, έναν αβά που πεθαίνει δύο φορές, μερικά πτώματα μέσα σ' έναν υπόνομο του Παρισιού , έναν Γαριβαλδίνο που ονομάζεται Ιππόλυτος Νιέβο και χάθηκε στη θάλασσα κοντά στο Στρόμπολι, το ψεύτικο bordereau του Ντρέιφους για τη γερμανική πρεσβεία, τη σταδιακή μεγέθυνση του πλαστογραφήματος που έγινε γνωστό ως Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών, το οποίο θα εμπνεύσει στον Χίτλερ τα στρατόπεδα εξόντωσης, Ιησουίτες που δολοπλοκουν εναντίον των Μασόνων, Μασόνους, Καρμπονάρους και Ματσινιανούς που στραγγαλίζουν τους παπάδες με τα έντερά τους, έναν Γαριβάλδη αρθριτικό και στραβοκάνη, τα σχέδια των Μυστικών Υπηρεσιών του Πιεμόντε, της Γαλλίας, της Πρωσίας και της Ρωσίας, τις σφαγές στο Παρίσι της Κομούνας, όπου ο κόσμος τρώει τα ποντίκια, αηδιαστικά και ρυπαρά στέκια εγκληματιών οι οποίοι, ανάμεσα στους ατμούς απ' το αψέντι, καταστρώνουν εκρήξεις κι εξεγέρσεις στις πλατείες, ψεύτικες γενειάδες, ψεύτικους συμβολαιογράφους, ψεύτικες διαθήκες, διαβολικές αδελφότητες και μαύρες λειτουργίες.
Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά το "Το όνομα του ρόδου", το οποίο καθιέρωσε τον Ουμπέρτο Έκο ως έναν από τους σημαντικότερους λογοτέχνες του εικοστού αιώνα, το πολυαναμενόμενο Κοιμητήριο της Πράγας αποδεικνύει ότι το ταλέντο του ιδιοφυούς Ιταλού διανοούμενου παραμένει αστείρευτο.
"Πρόκειται για ένα βιβλίο που καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Τώρα το μόνο που μένει είναι να απαντηθεί η ερώτηση που σου έρχεται στο μυαλό: «Ποιος είναι τελικά ο Ουμπέρτο Έκο;» ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ δίνει μερικές ενδείξεις. Ανατρέχουμε στις σελίδες. Τα μυστήρια δεν υπάρχουν, ή, καλύτερα, πίσω από τα μυστήρια υπάρχει το ασυνάρτητο παραλήρημα μερικών ανισόρροπων. Η μυστικότητα είναι μύθος. Δεν υπάρχουν μυστικά κρησφύγετα. Η πλοκή είναι απλή επινόηση ενός υγιούς μυαλού. Και η υπόθεση δεν αποκαλύπτεται παρά μόνο την κατάλληλη στιγμή." -                                                                             IL GIORNALΕ

   Λίγα λόγια για τον συγγραφέα   
Ο Ουμπέρτο Έκο (Umberto Eco) γεννήθηκε στην Αλεσάντρια του Πιεμόντε το 1932.qbk2tdva
Από το 1975 έχει την έδρα του καθηγητή Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, ενώ από το 1988 είναι πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Σημειωτικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Μαρίνο.
Αν και αρχικά παρακολούθησε σπουδές Νομικής, εγκατέλειψε αυτόν τον τομέα και ακολούθησε σπουδές Μεσαιωνικής Φιλοσοφίας και Λογοτεχνίας. Από το 1962 ως το τέλος του 1970 ο Έκο ανέπτυξε τη δική του θεωρία στη Σημειολογία. Το 1965 εξελέγη καθηγητής Οπτικών Επικοινωνιών στη Φλωρεντία και το 1966 καθηγητή της Σημειολογίας στο Μιλάνο. Το 1971 το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια τού προσέφερε τη θέση του τακτικού καθηγητή της Σημειολογίας και το 1974 ο Έκο οργάνωσε τον Διεθνή Σύνδεσμο Σημειολογικών Μελετών.
Μέσα στη δεκαετία του '70, άρχισε να γράφει τα μυθιστορήματά του, κάνοντας την αρχή με το "Το όνομα του ρόδου", που τιμήθηκε με το Βραβείο Strega το 1981 και το Médicis Étranger το 1982, ενώ πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
Ο Έκο περνάει τον καιρό του με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους ανάμεσα στο σπίτι του στο Μιλάνο (ένα διαμέρισμα-λαβύρινθο με μια βιβλιοθήκη 30.000 βιβλίων) και στο εξοχικό του στο Ρίμινι.
Με το μυθιστόρημα ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με το συγγραφέα, καθώς ετοιμάζονται ήδη επανεκδόσεις των πιο σημαντικών μυθιστορημάτων του.

"Το Δωμάτιο", 

Έμα Ντόναχιου 

από τις εκδόσεις Ψυχογιός... 

ΝΕΕΣ  ΕΚΔΟΣΕΙΣ


Ο Τζάκ είναι πέντε χρονών και ζει στο Δωμάτιο με τη μαμά του. Δεν έχει βγει ποτέ του έξω. Το Δωμάτιο δεν έχει παράθυρα και η πόρτα είναι πάντα κλειδωμένη. Ανοίγει μόνο με κωδικό και μόνο τις νύχτες που ο γερο-Νικ έρχεται για να κοιμηθεί με τη μαμά του. Τότε ο Τζάκ χώνεται στη φίλη του τη Ντουλάπα και μετράει τα κρακ του κρεβατιού. Ο Τζάκ και η μαμά του είναι φυλακισμένοι στο Δωμάτιο αλλά ο Τζάκ το μαθαίνει όταν πια γίνεται πέντε χρονών και «τα ξέρει όλα». Και τότε πρέπει να μεταμορφωθεί σε σούπερ-ήρωα και να σώσει τη μαμά του απο τον γερο-Νικ.


Η Ντόναχιου σκέφτηκε την ιδέα της μητέρας και του γιού που ζουν φυλακισμένοι σε δέκα τετραγωνικά μέτρα επι επτά χρόνια, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Φρίτζλ στην Αυστρία, το 2008. Εμπνευσμένη απο τον Δρόμο του Κόρμακ Μακ Κάρθι, θέλησε να γράψει για τη σχέση μητέρας και γιού σε ένα κλειστοφοβικό και στερημένο περιβάλλον, διαλέγοντας τον δύσκολο δρόμο: την πλευρά του παιδιού. Απο την αρχή ως το τέλος μας μιλάει ο Τζάκ – και μιλάει κατ’ ευθείαν στην καρδιά μας. Κι αυτό είναι αρκετό για να παραβλέψουμε κάποιες αδυναμίες της πλοκής στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, το οποίο ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Μπούκερ 2010.

Το Δωμάτιο είναι μια σκοτεινή ιστορία γεμάτη πολύ δύσκολες ερωτήσεις και το καλό με τη Ντόναχιου είναι ότι δεν επιχειρεί να τις απαντήσει. Αφήνει τον Τζάκ να το κάνει. Που είναι πέντε χρονών και «τα ξέρει όλα».

http://yfos-texnes.blogspot.com/2011/04/blog-post.html

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η ιεραποστολική περιοδεία του Παύλου στον Ελλαδικό χώρο:


 Μακεδονία - Αχαΐα - Ασία


του Σ. Σ. Δεσπότη, 
Αν. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Σελ. 384, Τιμή: 22,00 €
Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2011
Εκδόσεις Ουρανός


Το περιπετειώδες ταξίδι του πρώην διώκτη του Χριστιανισμού Παύλου, από την Ασία στον ελλαδικό χώρο, κατά τη δεκαετία του 50, προκειμένου να εξακτινώσει μήνυμα ελπίδας σε έναν κόσμο ο οποίος αναζητούσε σωτηρία από τον πόνο, τις ενοχές και το θάνατο, γοητεύει μέχρι σήμερα. Πρόκειται για την πιο γόνιμη φάση της ζωής του Αποστόλου των Εθνών, η οποία ταυτόχρονα έφερε στην Ευρώπη το Χριστιανισμό, σφραγίζοντάς την ανεξίτηλα μέχρι σήμερα.
________
Ο Σ. Σ. ΔΕΣΠΟΤΗΣ είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο την Ερμηνεία της Καινής Διαθήκης. Τα κυριότερα έργα του είναι: Η Επουράνιος Λατρεία στα κεφ. 4-5 της Αποκαλύψεως του Ιωάννη (Διδ. Διατριβή), Wiesbaden 2000· Ο Ιησούς ως Χριστός και η Πολιτική Εξουσία στους Συνοπτικούς Ευαγγελιστές, Αθήνα 2006· Η Αποκάλυψη του Ιωάννη. 
Το Βιβλίο της Προφητείας. Λειτουργική και Συγχρονική Ερμηνευτική Προσέγγιση, Τόμοι Α΄& Β΄, Αθήνα 2007· Ο Απόστολος Παύλος στην Αθήνα. Συγχρονική Ερμηνεία του Πρ. 17, Αθήνα 2009· Ο Κώδικας των Ευαγγελίων. Εισαγωγή στα Συνοπτικά Ευαγγέλια και Πρακτική Μέθοδος Ερμηνείας τους, Αθήνα 2007· και Η Αγία Γραφή στον 21ο αι. Τόμ. Α΄& Β· Βιβλικές Μελέτες στη Βιβλική Ηθική, Αθήνα 2008.

"Έλικα θανάτου" του Πολ Μακ Γιουέν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός


   ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ  


"ΈΛΙΚΑ ΘΑΝΆΤΟΥ"

ΤΟΥ ΠΟΛ ΜΑΚ ΓΙΟΥΈΝ: 

    μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής
    Εκδόσεις Ψυχογιός,  σελ. 416
    τιμή 16,60 ευρώ -  Μαρτίος 2011
Έλικα θανάτου
Όταν ανακαλύπτεται νεκρός ο νομπελίστας Λίαμ Κόνορ, ο συνεργάτης του, καθηγητής νανοεπιστήμης, Τζέικ Στέρλινγκ, αρνείται να πιστέψει ότι πρόκειται περί αυτοκτονίας. Για ποιο λόγο ένας διάσημος βιολόγος, που επέζησε από τις κακουχίες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, να επιλέξει να αυτοκτονήσει; Ποια ήταν η μυστηριώδης γυναίκα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας; Ποιος κρύβεται πίσω από την κλοπή των νανορομπότ από το εργαστήριο του νεκρού;
Ο Τζέικ, η εγγονή του Λίαμ, Μάγκι, και ο γιος της, ο εννιάχρονος Ντίλαν προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ. Κάποια κωδικοποιημένα μηνύματα του Λίαμ φέρνουν στο φως ένα μυστικό, κρυμμένο για περισσότερο από εξήντα χρόνια στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ιαπωνία, και οδηγούν σε μια σειρά απίστευτες αποκαλύψεις που έχουν να κάνουν με τον βιολογικό πόλεμο.
Μια αδίστακτη δολοφόνος, ένας Ιάπωνας εγκληματίας πολέμου και ένας αποφασισμένος Αμερικανός αξιωματούχος, είναι οι παίχτες σ ένα επικίνδυνο παιχνίδι ισχύος, προδοσίας και συνωμοσίας απ όπου θα αναδειχθεί ο νικητής που θα κρατάει στα χέρια του την τύχη του κόσμου.

http://politistiko-magazino.blogspot.com/2011/04/blog-post_15.html