.....Σελίδες της εφημερίδας "ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ" ....νέες εκδόσεις, δοκίμιο, μυθιστόρημα, ποίηση, παιδικό βιβλίο, λογοτεχνικά περιοδικά......... ....για την παρουσίαση του βιβλίου σας στείλτε μας ένα αντίτυπο στην δ/νση: Για Πόπη Βερνάρδου, Μεσολογγίου 12, Ανατολή Νέα Μάκρη 19005 τηλ. επικοινωνίας: 22940 99125

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

Μετάφραση [Translate]

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα "δυο αγάπες… μια ζωή…" της Ελένης Τέγου


BIBΛIO - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
της Μάγδας Μυστικού-Καραγιαννιώτου*


δυο αγάπες… μια ζωή… 
ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 
της ΕΛΕΝΗΣ ΤΕΓΟΥ 
Θεσσαλονίκη 2011


Το βιβλίο της Ελένης Τέγου δύο αγάπες… μια ζωή… ήλθε στα χέρια μου από την ίδια με μια αφιέρωση για μένα και την απλή συμβουλή της συγγραφέως να το διαβάσω.
Τη συνάντησα για πρώτη φορά και ομολογώ μ’ εντυπωσίασε η προσωπικότητά της και η σιγουριά όλων αυτών που μου ανέφερε για τα πεπραγμένα της στην άκρως ενδιαφέρουσα ζωή της.
Όπως της υποσχέθηκα το διάβασα μια και έξω ακολουθώντας την αφήγηση της χωρίς σταμάτημα. Εξάλλου και να ήθελα δεν μ’ άφηνε η ροή του θέματος.
Λόγος μεστός με τη γνώση του αντικειμένου απόλυτη, η συγγραφέας αναφέρεται στους δύο κόσμους δύο ανδρών και των οικογενειών τους. Όλα συμβαίνουν μέσα στη δίνη του πολέμου Ελλήνων- Ιταλών μετά την 28η Οκτωβρίου 1940 και εν συνεχεία της Γερμανικής κατοχής έως τις 24 Οκτωβρίου 1944 οπότε και οι Γερμανοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα ηττημένοι. Η πορεία της αφήγησης αναπτύσσεται και εξελίσσεται έως την συγγραφή και έκδοση του βιβλίου έως και σήμερα. Οι δύο άνδρες της ιστορίας ο ένας είναι Έλληνας και ο άλλος Ιταλός ,συναντιόνται και δημιουργείται φιλία υπεράνω όλων. Αποβάλλονται καταστάσεις πολέμου εκ συστήματος, κρατουν  την προσωπική τους ανθρώπινη σχέση ως επαναπροσδιορισμό της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
Η διαδραματιζόμενη καθημερινότητα των πρωταγωνιστών της ιστορίας έχει την αναφορά στις συνήθειες και την ιδεολογία των δύο κόσμων Ελλήνων και Ιταλών.
Ένα πολύτιμο ντοκιμαντέρ με στοιχεία αναφοράς για την ζωή και τις ηθικές αξίες του χρόνου και τόπου διαδρομής του μυθιστορήματος εντάσσεται έως και τις ημέρες μας.
Μια άκρως αληθινή ιστορία κρατά μέσα στην αφήγησή της την γνώση για τους νεότερους, που πρέπει να γνωρίσουν και να αξιολογήσουν τα συναισθήματά τους ως σημείο αναφοράς σε κάθε περίπτωση.
Η προσέγγιση των γεγονότων σε Ελλάδα και Ιταλία είναι ισότιμη και αμφίπλευρη από την συγγραφέα με την επαφή των προσώπων που υπήρξαν μάρτυρες αυτού του αληθινού σεναρίου ζωής. Μια καλή συντονισμένη ροή κειμένου αποφράσσει ψυχολογικές εντάσεις των ηρώων μετακινώντας συναισθήματα και ιδιοποίηση των καταστάσεων.
Η Ελένη Τέγου απόλυτη κυρίαρχος του γραπτού προσωπικού της λόγου, κατόρθωσε να μας συγκινήσει και να αφήσει παρακαταθήκη για την Ελληνό-Ιταλική φιλία στο επίπεδο προσέγγισης από καρδιάς απλών ανθρώπων των δύο λαών.
Η συγγραφέας είναι Κοινωνική Λειτουργός - Παιδαγωγός με μετεκπαίδευση στην Αμερική.
Έχει τιμηθεί με τον Αργυρό Σταυρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα. Της απονεμήθη το οικόσημο του Μουσείου Γλυπτών και Ομοιωμάτων της «Λουκίας Γεωργαντή». Της δόθηκε οι «Χρυσός Ήλιος» της Βεργίνας. Τιμήθηκε ως «Γυναίκα Δημιουργός». Πρόσφατα τιμήθηκε από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας για την προσφορά της στα γράμματα και τον πολιτισμό.
Πληροφορίες για το βιβλίο δύο αγάπες… μια ζωή στην Ελληνική έκδοση από την συγγραφέα κιν. τηλ. 2946291269.
Η μετάφραση του βιβλίου στην Ιταλική γλώσσα έγινε από την διερμηνέα του Προξενείου της Βενετίας κας Τατιάνας Μπόβου και σύντομα θα εκδοθεί.





 Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ
Εικαστικός συντάκτης
http://www.karagianniotou-mustikou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου