.....Σελίδες της εφημερίδας "ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ" ....νέες εκδόσεις, δοκίμιο, μυθιστόρημα, ποίηση, παιδικό βιβλίο, λογοτεχνικά περιοδικά......... ....για την παρουσίαση του βιβλίου σας στείλτε μας ένα αντίτυπο στην δ/νση: Για Πόπη Βερνάρδου, Μεσολογγίου 12, Ανατολή Νέα Μάκρη 19005 τηλ. επικοινωνίας: 22940 99125

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

Μετάφραση [Translate]

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011


"Οι ΚΥΡΙΕΣ της Θεσσαλονίκης" του Στράτου Σιμιτζή


Παρουσία πολλών Θεσσαλονικέων ανδρών και γυναικών και προεξάρχοντος του δημάρχου της πόλης Γιάννη Μπουτάρη έγινε η πρώτη παρουσίαση στο κοινό, του Λευκώματος τουΣτράτου Σιμιτζή στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Το Λεύκωμα αυτό μέσα από τις 485 σελίδες εικονικής αναθέρμανσης για τις μνήμες, την σημειολογία των προσώπων και των καταστάσεων κρατά σε βαθμό που του αναλογεί την ιστορία με τα γεγονότα. Γυναίκες που βρέθηκαν στο ....

Γράφει  η *Μάγδα 
Μυστικού- Καραγιαννιώτου*


στόχαστρο του συγγραφέα από τα προσωπικά του βιώματα στην πόλη, αναδεικνύουν την προσωπική τους ταυτότητα στο παζλ της εξέλιξης του τόπου.

Γυναίκες με το χάρισμα της αυτονομίας για την εξέλιξη τους αφήνουν πολύ ισχυρά ντοκουμέντα της παρουσίας τους στην συνέχεια της Θεσσαλονίκης πρωτεύουσας για τον πολιτισμό του κόσμου θα έλεγα.

Επώνυμες και γνωστές οι αναφερόμενες κυρίες πλαισιώθηκαν και με άλλα πρόσωπα της εποχής τους, έως και σήμερα, που σίγουρα θα διαιωνίσουν μνήμες και καταστάσεις.

Πολύτιμη η συμβολή στην ιστορία της πόλης του Λευκώματος του Στράτου Σιμιτζή που απέδειξε ότι αγαπά αυτή την πόλη που το όνομά της επιλέχθηκε εξαρχής προς τιμήν της γυναίκας του Κάσσανδρου και αδελφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ενώ παρέστησαν βουλευτές, εκπρόσωποι της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της ΕΜΣ Νικόλαος Μέρτζος, εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων και ιδρυμάτων.

Παρουσίασαν το Λεύκωμα ο Μάκης Βοϊτσίδης, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος ΕΣΗΕΜ-Θ, η Νανά Κουγιουμτζόγλου, εκδότρια Glow, οΠαντελής Σαββίδης Δημοσιογράφος και η Μαρία Χατζηδημητρίου, Δημοσιογράφος.
Τον συντονισμό της συζήτησης για το θέμα έκανε με πολύ ιδιαίτερο τρόπο η Εύη Ευθυμίου, Δικηγόρος- Δημοτική Σύμβουλος.

* Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ-FIJET
Εικαστικός συντάκτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου