.........νέες εκδόσεις, δοκίμιο, μυθιστόρημα, ποίηση, παιδικό βιβλίο, λογοτεχνικά περιοδικά......... για την παρουσίαση του βιβλίου σας στείλτε μας ένα αντίτυπο στα γραφεία της εφημερίδας μας στην δ/νση: Εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" (Για Πόπη Βερνάρδου) Πυθίας 6, Πλατεία Κυψέλης 113 64 Αθήνα τηλ. επικοινωνίας: 22940 99125 ή 210 8656731

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Μετάφραση [Translate]

Κυριακή, 24 Απριλίου 2011

Από τον Χρήστο Σιάσο "Οι Άγιοι της Αιτωλοακαρνανίας"


μια σημαντική έκδοση 
από τον Χρήστο ΣιάσοΟ καθηγητής κ. Χρήστος Γερ. Σιάσος ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με ευσυνειδησία υποδειγματική, με άσβηστη αγάπη και ξεχωριστό μεράκι προσφέροντας σ’ όλους μας ως αντίδωρο φιλίας το βιβλίο του με τίτλο: «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ». Το συγκεκριμένο βιβλίο έρχεται να προστεθεί στα βιβλία των ανθρώπων του τόπου μας και όχι μόνο. Παράλληλα αποτελεί μία σημαντική πηγή έρευνας και παρέχει πολύτιμες πληροφορίες και στους απλούς αναγνώστες, ώστε να γνωρίσουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου τις Άγιες μορφές του τόπου μας.
«...Όσο και αν περνούν τα χρόνια, οι Άγιες αυτές μορφές θα στέκονται πάντα σαν ένα φωτεινό ορόσημο, σαν ένα μαγικό αστέρι, να μας δείχνουν το δρόμο του Εθνικού μας χρέους. Τότε, θα μας θυμίζουν τη διπλή μας λύτρωση από τα δεσμά της σκλαβιάς και της αμαρτίας. Ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα πρέπει να αναδεικνύουμε την Ιστορική Εκκλησιαστική συνέχεια της φυλής μας και να τη διδάσκουμε στα παιδιά μας. Οι Άγιοι είναι οι οδοδείκτες και οι τιμητές της ηθικής τάξης. Είναι οι αποδέκτες, οι εκφραστές και εκτελεστές των εντολών του Τριαδικού Θεού μας», μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σιάσος στην εισαγωγή του βιβλίου.
Αναφέρεται στους Οσίους και Αγίους: Ανδρέα τον Ερημίτη, Βάρβαρο τον Μυροβλήτη, Βλάσιο, Δαυίδ, Ευγένιο τον Αιτωλό, Θεόδωρο, Λάμπρο και Ανώνυμο, Θεωνά, Ιάκωβο και Διονύσιο, Ιωάννη, Συμεών και Θεόδωρο, Χρύσανθο, Αρσένιο Βαρνακοβίτη και φυσικά στον Κοσμά τον Αιτωλό, στον οποίο αφιερώνει και το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου του.
Το πολυτελέστατο και πολυσέλιδο αυτό βιβλίο το προλογίζουν μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας και σπουδαίοι πνευματικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Ο πνευματικός αυτός καρπός, μοναδικός στο είδος του και πληρέστερος παντός άλλου, θα ήταν καλό να γίνει κτήμα μας και να κοσμεί την βιβλιοθήκη μας.
Γ. Ρ.
 Σημείωση: Το βιβλίο αποστέλλεται ταχυδρομικά με αντικαταβολή 
τηλέφωνο συγγραφέα  για επικοινωνία: 26310 51572,   6972 706793

*από το:  Messolonghi News
Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου