.........νέες εκδόσεις, δοκίμιο, μυθιστόρημα, ποίηση, παιδικό βιβλίο, λογοτεχνικά περιοδικά......... για την παρουσίαση του βιβλίου σας στείλτε μας ένα αντίτυπο στην δ/νση: Για Πόπη Βερνάρδου, Μεσολογγίου 12, Ανατολή Νέα μάκρη 19005 τηλ. επικοινωνίας: 22940 99125

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Μετάφραση [Translate]

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Βασίλης Ν. Κουνέλης, "Νοματαίος" από τη Βιβλιοθήκη της "Ελευθεροτυπίας"


9 βιβλία δίπλα μας

Η γοητεία του νέου κόσκινου για το παλιό αλεύρι
.

**Βασίλης Ν. Κουνέλης,

 "Νοματαίος",

εκδόσεις Ωκεανίδα, σ. 328, ευρώ 14.
Τελετές ενηλικίωσης και ο Φόβος της ένταξης σε ένα σύστημα που σε κάθε έφηβο -όπως ο Θοδωρής- φαντάζει καφκικά τρομακτικό κι αποτρόπαιο. Η κρυφή ιστορία του τόπου περνάει μέσα από τις διηγήσεις των άλλων. Η μετάδοση της πληροφορίας μέσα από το αναπόφευκτο τηλέφωνο δίνει τόπο έκφρασης σε άλλες φωνές. 
Η χρεοκοπία των ιδανικών και τα αδιέξοδα των ιδιωτικών αποδράσεων δεν πτοούν τον ελαφρώς μελαγχολικό αφηγητή να ονειρεύεται ουτοπικούς παραδείσους. Επιτυχημένο το τέχνασμα του μπολιάσματος στίχων του συγγραφέα μέσα στο «δέντρο» της αφήγησης. Ενα πρώτο μυθιστόρημα που αξίζει να προσεχθεί. Ενας επαγγελματίας του είδους γεννιέται.
*από το:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου