.........νέες εκδόσεις, δοκίμιο, μυθιστόρημα, ποίηση, παιδικό βιβλίο, λογοτεχνικά περιοδικά......... για την παρουσίαση του βιβλίου σας στείλτε μας ένα αντίτυπο στην δ/νση: Για Πόπη Βερνάρδου, Μεσολογγίου 12, Ανατολή Νέα μάκρη 19005 τηλ. επικοινωνίας: 22940 99125

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Μετάφραση [Translate]

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

"Κοινωνικές αντιρρήσεις" του Πάνου Ηλιόπουλου


Βιβλία που σας προτείνουμε.....................
"Κοινωνικές αντιρρήσεις"
Πολιτική - Κοινωνία - Φιλοσοφία
του Πάνου Ηλιόπουλου
εκδόσεις Δόριζα, σ. 456.Ο Πάνος Ηλιόπουλος προσπαθεί να καταλάβει τη σημερινή εποχή. Παρατηρεί ότι η ελεύθερη σκέψη δεν βρίσκεται στα σχολεία, αλλά έξω στην κοινωνία. Η τεχνολογία τον βοηθά να ελέγξει τον χείμαρρο σκέψεων που έχει στο μυαλό του. Το να σκέφτεσαι είναι το πιο σημαντικό. Στο μπλογκ που διατηρεί, αναπτύσσει μια σειρά θεμάτων που άπτονται της πολιτικής, της κοινωνίας, της φιλοσοφίας. 
Αυτά μεταφέρονται στο χαρτί και πραγματοποιείται μια σύνδεση του νέου (Ιντερνετ) με το παραδοσιακό (βιβλίο). Οπως σημειώνει στον πρόλογο: «Τα κείμενα που θα διαβάσει ο αναγνώστης, έχουν μια αυτονομία μεταξύ τους ώστε να διαβάζονται το καθένα ξεχωριστά, αλλά συγχρόνως ανήκουν όλα μαζί σε μια ενιαία κοσμοαντίληψη που γεννά η εποχή μας».

___________
*από την "Βιβλιοθήκη¨εφημ. "Ελευθεροτυπία" , Σάββατο 13 Αυγούστου 2011 Βιβλία από τους πάγκους των βιβλιοπωλείων

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=300714

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου