.....Σελίδες της εφημερίδας "ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ" ....νέες εκδόσεις, δοκίμιο, μυθιστόρημα, ποίηση, παιδικό βιβλίο, λογοτεχνικά περιοδικά......... ....για την παρουσίαση του βιβλίου σας στείλτε μας ένα αντίτυπο στην δ/νση: Για Πόπη Βερνάρδου, Μεσολογγίου 12, Ανατολή Νέα Μάκρη 19005 τηλ. επικοινωνίας: 22940 99125

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Μετάφραση [Translate]

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Γιώργος Λ. Παπακωνσταντίνου, Λευκαντί, 2010Λευκαντί, η ένδοξη πρωτεύουσα των Αβάντων
και τα Ευβοϊκά βασίλεια της ηρωικής εποχής

Γιώργος Λ. Παπακωνσταντίνου,
έκδ. του συγγραφέα,&

Ο υπότιτλος «Η ένδοξη πρωτεύουσα των Αβάντων και τα ευβοϊκά βασίλεια της ηρωικής εποχής» είναι ενδεικτικός του περιεχομένου του μικρού αυτού βιβλίου που πραγματεύεται την ταυτότητα και την ιστορία μιας σπουδαίας αρχαίας πόλης.
Στο Λευκαντί, που σήμερα είναι ένα μικρό ψαροχώρι, η αρχαιολογική έρευνα αποκάλυψε κατάλοιπα σημαντικής πόλης που κατοικήθηκε για 1.500 χρόνια (από το 2200 π.Χ. έως το 750 π.Χ.), οπότε καταστράφηκε ολοσχερώς από παλιρροϊκό κύμα όπως παραδίδει ο Στράβων.
Ο συγγραφέας ερευνά τις χρονολογίες και τα πολιτισμικά μορφώματα με γόνιμο τρόπο.

*από το περιοδικό "Αρχαιολογία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου