.....Σελίδες της εφημερίδας "ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ" ....νέες εκδόσεις, δοκίμιο, μυθιστόρημα, ποίηση, παιδικό βιβλίο, λογοτεχνικά περιοδικά......... ....για την παρουσίαση του βιβλίου σας στείλτε μας ένα αντίτυπο στην δ/νση: Για Πόπη Βερνάρδου, Μεσολογγίου 12, Ανατολή Νέα Μάκρη 19005 τηλ. επικοινωνίας: 22940 99125

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

Μετάφραση [Translate]

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Βιβλία για να γνωρίσουμε και να μάθουμε την ιστορία του τόπου μας

   Βιβλία για την Αρκαδία   

Βλασσοπούλου - Καρύδη, Μαρία
Βλασσοπούλου - Καρύδη, Μαρία 2010
"Οι Αρκάδες με τους αγώνες, τον πολιτισμό και το χαρακτήρα τους κληροδότησαν το αρκαδικό ιδεώδες, που αποτελεί όραμα και συνεκτικό δεσμό όχι μόνο για τον ελληνισμό αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, που θα πρέπει να αξιοποιήσει την ιστορία της για μια ουσιαστική πρόοδο μέσα στις υπαρκτές κοσμογονικές εξελίξεις.

Αρκαδία
Συλλογικό έργο
Μίλητος 2010
Συλλογική δίτομη έκδοση αφιερωμένη στην ειδυλλιακή Αρκαδία.
Στον πρώτο τόμο, που υπογράφεται από καταξιωμένους επιστήμονες, ο αναγνώστης ανακαλύπτει το ιστορικό παρελθόν, τον πολιτισμό και την προσφορά της Αρκαδίας ανά τους αιώνες.

Η Γορτυνία
Κανδηλώρος, Τάκης Χ.
Δρόμων 2010
Κατά την αρχαιότητα η Γορτυνία δεν ήταν γνωστή όπως την ξέρουμε στις μέρες μας. Μέχρι τον 11ο αιώνα θα παρακολουθήσουμε, στην κοινή αρκαδική ιστορία, την ιστορία εκείνων κυρίως των μικρών ορεινών κοινοτήτων οι οποίες αντιστοιχούν στα σημερινά όρια της επαρχίας, ανάμεσα στις οποίες διέπρεψαν η Τραπεζούντα, η Ηραία, η Θέλπουσα, η Τεύθις, το Μεθύδριο κ.

Τσάκωνες
Δικαίος, Αντώνιος Γ.
Έθνος 2010
Σε μια μικρή γωνιά της πατρίδας μας, στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο, ακόμα και σήμερα ηχούν στον αέρα οι τελευταίες λέξεις και φράσεις μιας πανάρχαιας ελληνικής γλώσσας, που επί αιώνες εξέφρασε τις χαρές, τις λύπες και τις ανάγκες της καθημερινής σκληρής βιωτής των Τσακώνων.

Αρκαδικά
Anton, John P.
Μίλητος 2009
... Μα γιατί σας μιλώ για παλιές ιστορίες και αρχαίους μύθους; Από τον Πάνα ως τη Διοτίμα, από τη φύση ως τον πολιτισμό, η αρκαδική φωνή ήταν προορισμένη να ακουστεί με την καθαρότητα των ανέμων του Λυκαίου όρους και με το ήσυχο κελάρυσμα του Αλφειού και του Λουσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου