.....Σελίδες της εφημερίδας "ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ" ....νέες εκδόσεις, δοκίμιο, μυθιστόρημα, ποίηση, παιδικό βιβλίο, λογοτεχνικά περιοδικά......... ....για την παρουσίαση του βιβλίου σας στείλτε μας ένα αντίτυπο στην δ/νση: Για Πόπη Βερνάρδου, Μεσολογγίου 12, Ανατολή Νέα Μάκρη 19005 τηλ. επικοινωνίας: 22940 99125

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.
Buchhandel Bowker Electre Informazioni Editoriali Micronet Nielsen Book Data

Μετάφραση [Translate]

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

"Ο Αρχαίος Αρκαδικός Ορχομενός" του Κων/νου Ε. Βόγγα

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ...




Η ιστορία του αρχαίου Αρκαδικού Ορχομενού ξεκινάει από τα βάθη των αιώνων, των θρύλων και των τροπαίων. Συνδέεται άρρηκτα με την πολυκύμαντη ιστορία της αρχαίας Αρκαδίας και τούς πολύμορφους αγώνες της Ελλάδας για τη διαμόρφωση και την εδραίωση των ανθρώπινων ιδανικών και των ύψιστων ιδεωδών, τα οποία αποτέλεσαν τα ηθικά και πολιτιστικά βάθρα, που για χιλιάδες χρόνια τροχιοδρομούν και κα­τευθύνουν την παγκόσμια συνείδηση των λαών.
Η αίγλη του είναι συνδεδεμένη με την πανάρχαιη ιστορική του δόξα και το έν-θεο μεγαλείο του.
Ήταν μια από τις σημαντικό ιερές πόλεις της Αρκαδίας (της ερατεινής Μαντι­νείας, της αφειδάντιας Τεγέας και του πολύμηλου Ορχομενού) και για πολ­λούς αιώνες διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική και πολιτιστι­κή ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Ήταν η πόλη-κράτος που επί 150, περίπου, χρόνια υπήρξε πρωτεύουσα της Αρκαδίας και έδρα των Αρκάδων βασιλέων, που πρώτη θέσπισε τη δημοκρα­τία ως πολιτειακό διοικητικό σύστημα, με την κατάργηση της βασιλείας το 628 π.Χ., που υπερασπίστηκε, με θυσίες υπεράνθρωπες, τα ιδανικά της ελευθερίας και της φιλοπατρίας σ' όλες τις κρίσιμες καμπές του ιστορικού μας βίου, συμμετέχοντας στις πανελλήνιες νικηφόρες εκστρατείες της Τροίας, των Θερμο­πυλών και των Πλαταιών, που αποτέλεσε σημαντικότατο μέλος «στο κοινό των Αρκάδων» και μία από τις πρώτες αρκαδικές πόλεις που προσχώρησαν στην ομοσπονδία της Αχαϊκής Συμπολιτείας.
Σημαντικά ιστορικά και πολιτικά γεγονότα, που συνετάραξαν την αρκαδική ψυχή, είχαν εδώ το επίκεντρο τους. Και πλείστες όσες φορές κατέστη θέατρο πολεμικών συγκρούσεων και αιματηρών γεγονότων.
Και στον πολιτιστικό τομέα η προσφορά του Ορχομενού ήταν εξίσου αξιόλο­γη και σημαντική. Αψευδείς μάρτυρες του πολιτιστικού του μεγαλείου αποτε­λούν τα μνημειακά κατάλοιπα ναών, θεάτρου, βουλευτηρίου, μεγάλης αγοράς, τειχών, κλπ., όλα λαμπρά δείγματα της πολιτιστικής ωριμότητας των αρχαίων Ορχομενίων και έκδηλα ιστορικά ντοκουμέντα υψηλής πνευματικής και καλ­λιτεχνικής δημιουργίας, μέσο από τα οποία εκφράζεται το πνευματικό και καλλιτεχνικό πλαίσιο ενός πρωτοπόρου λαού, που συνύφανε την ιστορία του με τη δόξα και το μεγαλείο του ελληνισμού.
από τις εκδόσεις  Γκοβόστη, σελίδες 428.

* * *

Βιογραφικό του συγγραφέα:

Ο Κωνσταντίνος Ε. Βόγγας γεννήθηκε στον Ορχομενό της Αρκαδίας.
Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τριπόλεως, 2ετούς μετεκ­παίδευσης στο Ππνεπιστήμιο Αθηνών, του Πανιείου Πανεπιστημίου και των δύο τμημάτων (Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών), της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής (ΠΑ.ΤΕ.Σ) της ΣΕΛΕΤΕ.
Τις μεταπτυχιακές του σπουδές συ­μπλήρωσε με 3ετή φοίτηση στη Νομική Σχολή, την 2ετή παρακολούθηση Σεμιναρίου Διοικητικού Δικαίου στην Πάντειο Σχολή και την λήψη πτυχίου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Σπουδών και Ψυχικής Υγιεινής.
Υπηρέτησε την παιδεία επί τριάντα πέντε συναπτά έτη: ως Δάσκαλος Προ­τύπων Σχολείων της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τριπόλεως, ως Διευθυντής Σχολείων των Αθηνών, ως Επιθεωρη­τής Α/θμιας Εκπαίδευσης, ως Σχολικός Σύμβουλος (επί βειία) με ίο βαθμό του Παρέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτού­του και (επί 2ετία) ως Καθηγητής Κοι­νωνιολογίας στο Μεταλυκειακό Προπα­ρασκευαστικό Κέντρο υποψηφίων Α.Ε.Ι. Νομού Σερρών.
Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε πολλά Παιδαγωγικά συνέδρια του εσω­τερικού και του εξωτερικού (Α' Πανελ­λήνιο Συνέδριο Εκπαιδευτικών στπν Κύπρο). Είχε επιλεγεί ως μέλος (Τριμε­λούς Επιτροπής), από το Υπουργείο Παιδείας, το 1976, νια την σύνταξη Π.Δ. σχετικού με την -«Οργάνωση και Διοί­κηση της Α/θμιας Εκπαίδευσης».
Τυγχάνει επιστημονικός συνεργάτης στην συγγραφή της 55τομης Εγκυκλο­παίδειας «ΥΔΡΙΑ» και της 6τομης Εγκυ­κλοπαίδειας «ΘΗΣΑΥΡΟΣ  ΓΝΩΣΕΩΝ»
Έχει δημοσιεύσει πλείστα άρθρα επι­στημονικού, παιδαγωγικού και κοινωνι­κού περιεχομένου αε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες ως και πολλές κριτικές μελέτες γιο διάφορους παιδα­γωγούς, ποιητές, λογοτέχνες κλπ.
Έχει τύχει πλείστων ηθικών αμοιβών, τιμητικής διάκρισης του Υπουργείου Παιδείας και έκφρασης ευχαριστιών της Ακαδημίας Αθηνών.
Είναι παντρεμένος με την  κ. Στέλλα Περράκη, δάσκαλο, και έχουν έναν γιο γιατρό, μαιευτήρα-γυναικολόγο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου